top of page
  • Writer's pictureKirsi

Eteeriset öljyt ja suru, osa 2

Shokkivaiheen jälkeen surussa seuraa yleensä reaktiovaihe. Siinä ihminen alkaa ymmärtää että menetys on totta. Tapahtumaa kerrataan uudestaan ja uudestaan. Osa tekee sen mielessään osa tarvitsee paljon kuuntelijoita, jotka jaksavat uudestaan ja uudestaan kuunnella. Ja tärkeintä onkin vain kuunnella, eikä yrittää millään tavalla joudutta surua. Se voi tuntua surijasta loukkaavalta ja menetyksen vähättelyltä. Surija ymmärtää kuoleman lopullisuuden.









Siirtymät vaiheesta toiseen ei ole suora viivaisia vaan välillä surussa voidaan palata takasinkin päin. Sekin on normaalia ja hyväksyttävää. Surun vaiheilla ei myöskään ole aikataulua.


Tunteita on laidasta laitaan, epätoivoa, ahdistusta, itsesyytöksiä, tyhjyyden tunnetta, syyllisyyttä, vihaa, raivoa. Usein voi liittyä unihäiriöitä.


Edelleenkin kannattaa käyttää tarpeen mukaan samoja eteerisiä öljyjä kuin shokkivaiheessa.

Lisäksi öljyjä joiden avulla unen saaminen, rentoutuminen tai nukkuminen voisi helpottua.

Näistä öljyistä esim. laventeli, setripuu, valerian, vetiver, appelsiini, kamomilla voisi olla hyödyksi. Lisäksi Young Livingin eteerisitä öljyseoksista Rutavala, Peace&Calming, Sterss Away, SARA ja Tranquile voivat tyynnyttää tunteiden vuoristoradalla.


Eteeristä öljyä voi hieroa laimennettuna ranteisiin, jalkapohjiin ja isovarpaan kärkeen tai tuoksutella suoraan pullosta. Kannattaa pitää eteeristä öljyä koko ajan mukanaan jotta tarpeen tullen se on saatavilla. Diffuuseri on todella hyvä esim. iltaisin tuomaan rauhoittavaa ja lohduttavaa tunnelmaa.






















103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page