top of page
  • Writer's pictureKirsi

Caraway eli suomalainen kumina

Brysselin konferensissa julkaistiin uutuustuotteet ja olihan se meille suomalaisille melkoinen pommi, kun ilmoitettiin, että uusi eteerinen öljymme on Caraway eli suomalainen kumina! Meille näytettiin jättitaululla Suomen lippua ja kasvia, ja minä sanoin ääneen että kumina! Olin jo jonkin aikaa aiemmin tiennyt, että suomalaisesta ja juuri Suomessa kasvanutta kuminaa pidetään maailman parhaana ja kun tiedän senkin, että Young Livingille kelpaa vain paras, niin päässäni oli johtopäätös äkkiä tehty. Ja niinhän se oli!








Me suomalaiset olimme innostuksen ja hämmennyksen vallassa. Voiko se olla totta, onko meillä nyt todellakin eteerinen öljy Suomesta? Suomessa kasvaneesta ja tuotetusta kasvista? Hämmennyksen vallassa saimme ollakin, koska julkaisun yhteydessä meille ei kerrottu juuri sen enempää.

Aktiivisilla jäsenillä alkoi selvitystyö ja kova kysely, mistä tässä on nyt kyse? Onko meillä nyt Suomessa Young Living farmi? Kerron nyt mitä tähän asti tiedetään.





Ensimmäinen asia mikä pitää selventää on se, että suomalainen kumina jota ulkomailla carawayksi kutsutaan ei ole sama kuin kumina, jonka me yleisimme mausteena tunnetaan jeerana eli juustokuminana. Sen tieteellinen nimi on roomalainen kumina eli cuminum cyminum. Tätä kuminaa Young Livinigilla on lisäravinne öljyjnä ja sen nimi on Cumin+. Näiden kahden kuminan tuoksu ja maku on täysin erinlainen.

Suomalainen kumina tuoksu on ihanan anismainen. Sen tieteellinen nimi on carum carvi.


Linkki lisätietoa:



Ja nimenomaan Suomessa kasvaneessa kuminassa on runsaasti aromaattisia ominaisuuksia eli eteeristä öljyä. Tällä hetkellä tiedämme sen verran, että Caraway pullon eteerinen öljy on tislattu Suomessa kasvaneista siemenistä. Ja ne siemenet ovat Suomessa tuotettu sopimusviljelijän/-viljelijöiden kautta, joka ei ole halunnut julkisuuteen. Young Livingilla ei siis vielä omaa farmia Suomessa ole. Siitäkään ei ole tällä hetkellä tietoa, että onko öljy tislattu Suomessa vai onko se tislattu ulkomailla Young Livingin tislaamossa.



Tässä linkkejä suomalisesta kuminan kasvatuksesta:



Kuitenkin se mistä voimme olla varmoja on se, että pullossa oleva eteerinen öljy on tuotettu Seed to seal laatutakuun periaatteiden mukaan. Young Livingin sopimusviljelijät noudattavat tiukasti ja valotusti Seed to seal prosessia.


Nyt lokakuussa 2019 uudet jäsenet saavat tämän ihanan eteerisen öljyn kaupanpäälle, kun tilaat Young Livingin aloituspakkauksen minun kautta :)






Tilaamaan pääset: www.myyl.com/ilonjavalonpisaroita

Caraway eteerinen öljy toimitetaan jälkikäteen.

114 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page